top of page
behandling af traumer
traumebehandling
Dali.png

Traumebehandling

Alt hvad vi oplever bliver lagret i kroppen. Et traume er kort sagt en oplevelse, hvor ens forventning ikke stemte overens med virkeligheden. Hvor vi ikke var i kontrol. Dette er utrygt for de dybere dele af hjernen (hvis vigtigste opgave er sikkerhed), så hjernen gør fremover alt hvad den kan, for at beskytte os mod at en lignende situation sker igen.

Hvilken beskyttelsesstrategi hjernen bruger er individuel og kan strække sig fra muskelspændinger og øget alarmberedskab, til ændret følelsesliv og adfærd.  

Vi har alle små eller store traumer, der påvirker måden vi er til i verden på.

Ethvert minde er forbundet med en kropsfornemmelse. En traumebehandling tager udgangspunkt i disse kropsfornemmelser og ikke i vores rationelle tanker omkring situationen.

Når noget minder hjernen om en traumatisk (uventet) oplevelse, vil den aktivere forskellige følelses- og frygtcentre i hjernen, hvilket udløser forskellige kropsfornemmelser. 

I behandlingen bliver klienten guidet til at fokusere på disse kropsfornemmelser, mens behandleren nedregulerer aktiviteten i de overaktive centre i hjernen vha. Chromo Auriculo Therapy (CAT, lysbehandling) og terapibriller. Klienten vil mærke at kropsfornemmelserne stille og roligt aftager, og når de er væk, vil oplevelsen af mindet være forandret på en måde, så der ikke længere behøves en beskyttelsesstrategi, mod at det sker igen. De negative følelser forbundet med mindet er omskrevet i hukommelsen.

En traumebehandling tager mellem 5 og 30 minutter, og har ofte varig effekt. Den foregår uden samtale, da vi arbejder med en dybere del af hjernen, som vi ikke kan tilgå kognitivt.

Et traume kan være en terapiforhindring, der gør at andre behandlinger ikke kan slå igennem, ligesom det kan forstyrre kroppens egen evne til at hele. 

 Traumebehandling kan behandle: kropsfornemmelser (f.eks. følelse af knude i brystet), tilbagevendende negative følelser, kroniske smerter, skader der ikke vil hele, fobier, negative overbevisninger og tanker, samt indre billeder.

trauma

"Efter en hjernerystelse og piskesmæld - og efter at have søgt effektive behandlinger i flere år - fik jeg ved et tilfælde et gavekort til behandling hos Mathias. Og til min store overraskelse er jeg nu efter to måneder mere i balance og mine symptomer er under kontrol, og mit liv er blevet bedre."

Nicolas
Behandlet for hjernerystelse og piskesmæld

"Jeg tog til behandling hos Mathias grundet mén fra en hjernerystelse, som havde stået på i 4 måneder uden den store fremgang. Allerede efter første behandling kunne jeg mærke en markant forskel i forhold til lindring af symptomer. Min konstante hovedpine var aftaget og jeg havde mere overskud i hverdagen. Efter et par behandlinger fik han mig desuden helt ned i gear, og jeg kunne bruge og mærke kroppen rigtigt igen."

Gita
Behandlet for hjernerystelse

"Efter 5 år med kronisk bihulebetændelse er jeg så lettet over at den er væk nu! Mathias' behandling har gjort underværker og jeg er ham dybt taknemmelig."

Lene
Behandlet for bihulebetændelse

bottom of page